AkcentaBelépés az OLB-be
HonlapHUdollár árfolyam

A dollár árfolyam a mindennapokban.

Keletkezése és bevezetése óta a dollár és a dollár árfolyama jelentős szerepet játszanak a világ pénzpiacain. A dollárt 1785-ben vezették be és szinte pár éven belül a dollár árfolyamnak hatalmas befolyása lett a világ pénzpiacára. Napjainkban az amerikai dollár az USA területén kívül is több államban hivatalos fizetőeszköznek számít és még több állam használja a dollárt, mint banki tartalékot, ezért a dollár árfolyam nagyon jelentős szerepet játszik a világpiacon.

 

A dollár és a dollár árfolyam is igen bonyolult fejlődésen ment keresztül a bevezetése óta. A huszadik század elején a dollár árfolyam kapcsolódott az aranystandardhoz. A második világháború után a Bretton Woods-i megállapodás alapján a dollár lett az egyetlen arannyal konvertibilis pénznem. Ennek alapján a szerepe jelentősen megváltozott a világpiacon. Hasonló helyzet fordult elő a kőolaj, földgáz esetében is, ami még komolyabban megerősítette a dollár árfolyam helyzetét.

 

Ugyan az árfolyama a világpiacon többször meggyengült a történelem során, de még most is meghatározó szerepe van a világ pénzpiacain. Napjainkban a dollár árfolyam már nem kötődik szorosan sem az aranyhoz, sem a kőolajhoz. Értékét egészen más, bonyolult gazdasági és pénzügyi törvények és tényezők határozzák meg. Ezek a befolyások a dollár árfolyam értékére, helyzetére igen változóak. A politikai, gazdasági, pénzügyi tényezők napokon, órákon, sőt perceken belül változnak és befolyásolják a dollár árfolyam helyzetét, értékét és fejlődését is.

 

Azért, hogy a dollár árfolyamának változása ne a kárunkra, hanem az előnyünkre váljon, vegyük igénybe az AKCENTA CZ szolgáltatásait. Az AKCENTA CZ sokéves tapasztalattal rendelkezik és igen előnyös díjszabást kínál! Intézze dollár utalásait díjmentesen azoknál a bankoknál, amelyeknél az AKCENTA CZ számlával rendelkezik! Kérdés esetén további tájékoztatást az info@akcenta.eu címen kérhet tőlünk.

 

Az AKCENTA CZ jó választás. Sikeres üzletelést!

Akcenta napiště

Írjon nekünk

Szeretne többet megtudni a szolgáltatásainkról és termékeinkről?
Szeretne együttműködni velünk?
Kapcsolattaró űrlap
 *
 *
 *
 *
Hogyan szerzett rólunk tudomást?
A csillaggal jelölt mezők kötelezőek.
Akcenta zavolejte

Vagy hívjon fel

Szívesen állunk rendelkezésére
hétfőtől csütörtökig 7:30 és 17:30 között,
valamint pénteken 7:30 és 17:00 között.
0640 102 436
×
Csatlakozzon, hogy ne maradjon le semmilyen piaci hírről, vagy speciális ajánlatról az Akcenta-tól. Ez a szolgáltatás ingyenes, és bármikor megszüntetheti.

© 2017 AKCENTA
tel.: 0640 102 436
email: info@akcenta.eu
 
Jelen weboldal használatával Ön jóváhagyja a sütik tárolását és használatát. További információkért lásd. Személyi adatok védelme.