AkcentaBelépés az OLB-be
HonlapHUkorona árfolyam

A cseh korona árfolyam lehetőségei

A mai cseh korona árfolyam a nem is olyan régen megszűnt csehszlovák korona árfolyamának továbbvivője lett. Természetesen az új pénznem a cseh korona keletkezésénél a korona árfolyam is módosult és változott az adott körülményekhez viszonyítva. Szerencsére a volt Csehszlovákia felosztása teljesen békés úton ment végbe, így sem az újonnan keletkezett államok – Csehország és Szlovákia – közgazdasága, sem pedig a korona árfolyam nem szenvedett nagyobb veszteségeket, és ez a felosztás nem rendítette meg lényegesen sem az új cseh, sem az új szlovák korona helyzetét a világpiacon. Ezen történelmi események után a két korona árfolyam további fejlődése teljesen különböző irányban folytatódott. Míg Szlovákia áttért az Euró használatára, addig Csehországban megmaradtak a koronánál. Természetesen az új pénznem sem vonhatta ki magát a törvényszerű fejlődés és változások alól. A legnagyobb változás az 1997-ben történt, mikor a korona árfolyama erősen meggyengült és a Cseh Nemzeti Bank eltért a rögzített árfolyamrendszertől és áttért a szabadon mozgó, az úgynevezett lebegő árfolyamrendszerre. A korona árfolyam fejlődése a továbbiakban már nem volt ilyen dramatikus, bár a központi banknak többször is bele kellett avatkoznia nem megfelelően erős fejlődés miatt.

 

A korona árfolyam fejlődésének vannak bizonyos előnyei, de a hátrányai is. Hogy a korona adta lehetőségeket jól ki tudjuk használni és ki tudjunk térni bizonyos, nem éppen nyereséges ügyletek elől, legjobb, ha az AKCENTA CZ szolgáltatásait használjuk. Az AKCENTA CZ a „hazai pálya” ismeretének minden előnyét tudja és a világ tizenhat pénznemével folytatott kereskedéseit illetően sokéves tapasztalattal rendelkezik.

 

Az AKCENTA CZ ez esetben biztos, hogy a legjobb megoldás!

Akcenta napiště

Írjon nekünk

Szeretne többet megtudni a szolgáltatásainkról és termékeinkről?
Szeretne együttműködni velünk?
Kapcsolattaró űrlap
 *
 *
 *
 *
Hogyan szerzett rólunk tudomást?
A csillaggal jelölt mezők kötelezőek.
Akcenta zavolejte

Vagy hívjon fel

Szívesen állunk rendelkezésére
hétfőtől csütörtökig 7:30 és 17:30 között,
valamint pénteken 7:30 és 17:00 között.
0640 102 436
×
Csatlakozzon, hogy ne maradjon le semmilyen piaci hírről, vagy speciális ajánlatról az Akcenta-tól. Ez a szolgáltatás ingyenes, és bármikor megszüntetheti.

© 2017 AKCENTA
tel.: 0640 102 436
email: info@akcenta.eu
 
Jelen weboldal használatával Ön jóváhagyja a sütik tárolását és használatát. További információkért lásd. Személyi adatok védelme.