Akcenta top

10 szabály a biztonságért

Általános biztonsági szabályok az Online Broker alkalmazás használatához

1. Az OLB alkalmazást és az összes belépési adatot kizárólag csak Ön használja!

A tőlünk kapott nyomtatványokat kérjük, őrizze biztonságos helyen! Abban az esetben, ha a számlájával történő visszaélést/támadást gyanít, kérjük, hívja a 0680 102 435-os, helyi tarifával hívható telefonszámot, vagy írjon az info@akcenta.eu címre!
 

2. Több felhasználó egy számítógépen

Ne engedje, hogy más személy az Ön felhasználónevét használja! A neveket és a jelszavakat ne tárolja nyilvánosan hozzáférhető mappákban! Amennyiben gyanítja, hogy visszaéltek az Ön belépési adataival kérjük, jelezze azt az AKCENTA CZ-nek. Ezt követően blokkoljuk az érintett számlákat.

3. Az Online Broker alkalmazás használatának szabályai

Bejelentkezés előtt zárja be a böngésző többi lapját, és egy új lapon nyissa meg az Online Broker-t! Javasoljuk, hogy rendszeresen telepítse az operációs rendszer aktuális hibajavító csomagjait (ún. Service Packs).

4. Jelszavak használatának szabályai

A jelszót ne adja meg senkinek, és belépésnél is ügyeljen arra, hogy senki ne láthassa.

5. Az ellenőrző kód használatának szabályai

Az ellenőrző kód SMS-ben érkezik arra a telefonszámra, amely a szerződésben rögzítve lett. Az SMS kód érvényessége 3 perc. Az érvényes ellenőrző kódot ne adja meg senkinek, és ne engedje meg, hogy telefonján bárki hozzáférjen!

6. A biztonságos kommunikáció szabályai

Használja a böngésző legmagasabb szintű titkosítását (128 bit)! Az OLB-n történő kommunikációhoz használja a TLS 1.0 protokollt!

7. A böngésző beállításának szabályai (pl. Internet Explorer)

Mindig a böngésző legújabb verzióját használja! Blokkolja a belépési jelszavak mentését/megjegyzését a böngészőben (pl. Eszközök/internetbeállítások/beállítások/jelszavak „A jelszavak mentésének felajánlása a webhelyeken bejelentkezéskor” beállítás legyen kikapcsolva az IE 8 számára)!

8. Az Ön számítógépének javasolt használata

Alapvetően nem javasoljuk, hogy megbízhatatlan forrásból származó programokat, vagy fájlokat telepítsen gépére (pl. illegális, amatőr termékek). Ezek a programok gyakran kapcsolatban vannak olyan alkalmazásokkal, melyek veszélyeztethetik számítógépe biztonságát. Fordítson külön figyelmet az e-mailek olvasása során azokra a levelekre, amelyekhez mellékletet is csatoltak, mivel ezek gyakran vírust, vagy káros malware-t is tartalmazhatnak.

9. A böngésző további ajánlott beállításai

Ügyeljen használatos böngészője aktuális verziójára:
Operációs rendszerek támogatása:
  • Windows 7 SP1 08/2015-ös aktualizálással és a rendszer újabb verziója
  • OS X v10.9 "Mavericks" és újabb
  • UNIX/LINUX, 2015.évi verzió

Böngészők támogatása:

  • Microsoft Internet Explorer 11, 08/2015 –ös vagy újabb aktualizálásokkal 
  • Google Chrome, bármely 2015. évi és újabb verzió 
  • Firefox, bármely 2015. évi és újabb verzió
  • Safari MaxOS X számára , bármely 2015. évi és újabb verzió

10. További ajánlások

Folyamatosan ellenőrizze a szerver tanúsítványok érvényességét! A böngésző beállításakor állítsa be az automatikus figyelmeztetést az érvénytelen tanúsítványokról! A böngészőben állítsa be a figyelmeztetést a védett területről védtelen területe való átlépéskor! Ne használjon bővítő szolgáltatásokat a böngészőn, és időnként törölje az ideiglenes fájlokat (Temporary Internet File)!
AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
51.000
ügyféllel
25
több mint
év tapasztalat