Akcenta top

AKCENTA CZ - az első devizakereskedő, aki fizetési intézmény licencet szerzett!

AKCENTA CZ – az leső kereskedő devizákkal, aki pénzintézeti licencet szerzett!
2011. február 24., Hradec Králové - Az AKCENTA CZ, egyike a  vezető devizakereskedőknek  a Cseh Köztársaságban, az leső olyan társaság  ezen a területen, amelyik pénzintézeti licencet szerzett a Cseh Nemzeti Banktól. Ezt követeli meg az új,  átutalási kapcsolatokról szóló törvény, amely 2009. november 1-jétől hatályos. A licenc megszerzésével az AKCENTA CZ ügyfelei biztonságban érezhetik magukat, hogy pénzüket felelős pénzintézetre bízzák, melynek felügyeletét a központi bank látja el.
„A pénzintézeti licenc megadását rendkívül nagyra értékeljük azért is, mert ennek megszerzése mögött óriási erőfeszítés, és az egész csapat embereinek hosszú hónapok munkája rejlik. A Cseh Nemzeti Bank a feltételeiben teljesen kompromisszummentes volt, ami abszolút mértékben rendben van, és ez meg is felel ennek a licencnek fontosságának, melyet az Európai Parlament transzponált irányelve megkövetel az olyan devizakereskedőktől , mint amilyen a mi AKCENTA CZ társaságunk,“ értékelte a licenc megszerzését Petra Nová, az AKCENTA CZ igazgatótanácsának alelnöke.
Ahhoz, hogy a társaság megszerezze a pénzintézeti licencet, egy sor törvény által meghatározott szigorú követelménynek kell megfelelnie. Többek között rendelkeznie kell megfelelő technikai, személyzeti, és szervezési háttérrel az átutalási szolgáltatások körültekintő módon történő nyújtásához, az irányító, és ellenőrző szerveknek meg kell felelniük a törvény által megszabott követelményeknek, de elsősorban megfelelő módon kell biztosítani azon pénzeszközök védelmét, melyet a felhasználók az átutalási tranzakciók végrehajtása céljából bíztak ránk.
„Az, hogy az AKCENTA CZ az első  devizakereskedő, aki megszerezte a CsNB-tól a pénzintézeti licencet, megerősítése igyekezetünknek, hogy állandóan a megbízhatóság, biztonság területén, és a szolgáltatások színvonalában a legjobbak legyünk  a devizakereskedők között,“ hangsúlyozta  a licenc megszerzésével kapcsolatban az AKCENTA CZ igazgatója, Milan Cerman. „ Ügyfeleink még nagyobb biztonságot szereztek, hogy pénzük  biztonságban lesz,“ tette hozzá Milan Cerman.
A pénzintézeti licenc meglétét az új  átutalási rendszerről szóló törvény (284/2009) követeli meg, amely 2009. november 1-jétől hatályos. Ennek keretében a pénzügyi szolgáltatások keretében nyújtott tevékenységek. és a készpénzmentes ügyletek realizálása  idegen fizetőeszközökkel, melyeket eddig a devizatörvény alapján engedélyeztek, átutalási szolgáltatásként definiálja. Ezt a szolgáltatást most már csak olyan jogi személy jogosult nyújtani, aki rendelkezik engedéllyel az átutalási intézmény tevékenységének végzéséhez a fentiekben idézett törvény értelmében, vagy olyan szubjektum, aki   ezen törvény 5. § értelmében mint például bank, takarék- és hitelszövetkezet, stb. A licencet a törvény által érintett összes szubjektumnak meg kell szereznie 2011. 4. 30-ig, amennyiben szeretnék folytatni tevékenységüket.
A teljes sajtójelentést letöltheti ITT.
AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
46.000
ügyféllel
20
több mint
év tapasztalat