Akcenta top

A Raiffeisen Bank International megvette az AKCENTA CZ-t

A Raiffeisen Bank International megvette az AKCENTA CZ-t

Hradec Králové, 2021. 02. 15. - Raiffeisen Bank International AG (RBI) szerződést kötött az Akcenta CZ, fizetési szolgáltató megvásárlása vonatkozásában, amely külföldi utalásási tranzakciókat és deviza műveleteket valósít meg exportőrök és importőrök számára. A javasolt vagyonszerkezet szerint az RBI csoport az Akcenta 70 százalékát, míg a fennmaradó 30 százalékot a Raiffeisenbank a.s. szerzi meg. A tranzakció megvalósulásához a szabályozó hatóságok jóváhagyása szükséges, és várhatóan ez év május hó végéig lesz lezárva. A felvásárlás az RBI azon stratégiai céljának része, hogy a Közép- és Kelet-Európában (CEE) az FX területén vezető szereplő legyen.

„Az ilyen erős partnerhez való csatlakozás megnyitja gyorsabb fejlődésünkhöz, szolgáltatásaink javításához és termékportfóliónk bővítéséhez vezető ajtót, ami ügyfeleink javára fog majd válni. Másrészt az AKCENTA továbbra is független, ügyfélközpontú marad és önálló üzletpolitikát folytat majd. Mint eddig is, szorosan együttműködik majd a RBI deviza és kifizetési tranzakciók kereskedelmi részegével, a társaság azonban nem lesz az RBI-be integrálva. Az ilyen hozzáállás mindkét fél számára lehetővé teszi az együttműködés adta lehetőségeket de ugyanakkor biztosítja az AKCENTA társaság rugalmasságát és fejlődésének dinamikáját” fűzte a bejelentéshez Milan Cerman, az AKCENTA CZ társaság igazgatóságának elnöke.

 
 
 

AKCENTA CZ

Az AKCENTA CZ a cseh piacon és Közép Európában, az egyik legjelentősebb, több mint 24 éves hagyománnyal rendelkező  devizakereskedő. A deviza vásárlás és értékesítés előnyös individuális árfolyamán és a kifizetések minimális díján kívül árfolyam különbözetek kockázata elleni (forward üzletek és opciók) biztosítást is kínál. A társaság Lengyelországban, Magyarországon, Romániában, Németországban és Franciaországban is aktívan tevékenykedik. Az ügyfélportfóliót több mint 42 ezer alany alkotja, leginkább a kivitelre vagy behozatalra orientálódó kis és közepes nagyságú cégek köréből. A társaság a 2020 év végén összesen 93 millió EUR értékű eszközökkel rendelkezett és ugyan azon év folyamán ügyfelei számára közel 7 milliárd EUR értékben valósított meg tranzakciókat.
Több információért vegye fel kérem a kapcsolatot Jan Vlček úrral, PR és kommunikáció, a +420 731 646 527 telefonszámon vagy e-mailben a jan.vlcek@akcenta.eu címen.
 
A teljes sajtóközleményt ITT töltheti le.
 
AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
51.000
ügyféllel
25
több mint
év tapasztalat