Akcenta top

Heti piaci elemzés 2020.07.13. – 2020.07.17.

Heti piaci elemzés 2020.07.13. – 2020.07.17.
  • Csütörtökön tartotta e havi kamatdöntő ülését az Európai Központi Bank. Az irányadó kamatokon nem változtattak (továbbra is -0,5%). A jegybank kommunikációjában kiemelte, hogy a kamatok hasonló alacsony szinten maradhatnak, amíg az infláció meg nem közelíti a célszintnek számító 2% körüli értéket. A vírus miatti gazdaságélénkítő eszközök azonban továbbra is fűtik az európai gazdaságokat.
  • Lazítanak az olajkitermelés csökkentésén az OPEC+ országai. Szerdán a csoport tagjai és partnereik megállapodtak, hogy a jelenlegi közel 10 millió hordós kitermeléscsökkentést augusztustól 7,7 millióra mérsékelhetik, növelve ezzel az olaj kínálatát. A döntés hátterében a vírusból való fokozatos kilábalás állhat, azonban egy esetleges második hullám újból átrajzolhatja az olaj piacát.
  • Optimista adatok érkeztek a tengeren túlról. A vártnál jobban teljesített az ipar az Egyesült Államokban június hónapban. Havi bontásban 5,4%-kal nőtt az ipari termelés, ami pozitív tendencia a májusi adathoz képest, azonban az előző év hasonló időszakához képest közel 11%-os a visszaesés. Az USA szerdán megjelent ún. „bézs könyve” is pozitívabb képet fest az államok gazdaságáról.
Szeretne többet megtudni a szolgáltatásainkról és termékeinkről?
AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
51.000
ügyféllel
25
több mint
év tapasztalat