Akcenta top

Heti piaci elemzés 2020.08.31. – 2020.09.04.

Heti piaci elemzés 2020.08.31. – 2020.09.04.
  • Tovább erősödött a magyar ipar az előző hónaphoz képest, azonban még mindig visszaesést mutatnak az éves indexek. Annak ellenére, hogy kezd kilábalni az ipar a koronavírus-válság sokkjából, még mindig távol van a krízis előtti időszak teljesítménye.
  • Közel feleannyi lett a foglalkoztatottak száma Amerikában, mint amennyire az elemzők számítottak. Augusztusban 428 ezer új munkavállaló volt az országban, a várt 950 ezres számhoz képest. Ez azt jelentheti, hogy a gazdasági aktivitás a kezdeti gyors kilábalás után lassabban áll majd helyre.
  • Új történelmi rekordra emelkedett az amerikai részvénypiac: az IT-részvények globális indexe már több mint 30 százalékot emelkedett idén. Bár az utóbbi időkben a pénzügyi és iparvállalati részvények is menetelésnek indultak, ezek még mindig nagy mértékben le vannak maradva az év eleji szintektől.
  • Mikulással jönnek a parlamenti választások Romániában. December 6-án fogják tartani a választásokat, így gyakorlatilag folyamatosan választási kampányban lesz az ország, mivel szeptember 27-én tartják a júniusról elhalasztott önkormányzati voksolásokat.
Szeretne többet megtudni a szolgáltatásainkról és termékeinkről?
AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
51.000
ügyféllel
25
több mint
év tapasztalat