Akcenta top

Heti piaci elemzés 2020.09.07. – 2020.09.11.

Heti piaci elemzés 2020.09.07. – 2020.09.11.
  • Lelassult az ipari termelés kilábalása Németországban. A várakozásokkal ellentétben sokkal kisebb mértékben nőtt a termelés júliusban, és éves szinten is csaknem 10%-os lemaradás tapasztalható. Az autóipar viszont 7%-ban nőni tudott.
  • Tavalyihoz képet 5,6%-kal elmaradt az export euróban számított értéke. Júniushoz képest júliusban is kevesebb volt a kivitelünk, és ez látszik az importnál is, megtorpant a tavaszi kilábalás. A KSH adatai alapján a termék-külkereskedelmi többlet 262 millió euró volt Magyarországon.
  • Az Eurostat jelentése alapján az előző negyedévhez képest 11,4%-kal, éves bázison pedig 13,9%-kal csökkent a GDP az EU-ban, amely picivel kisebb visszaesés, mint amit az előzetes adatok mutattak. Magyarország Q1-hez viszonyítva 14,5%-os esést szenvedett el, ami a negyedik legrosszabb eredmény az EU-ban, éves szinten pedig a 13,5%-os eséssel a középmezőnybe kerültünk.
  • Folytatódnak a Brexit tárgyalások, estére kiderülhet, valóban elutasítja-e az EU a brit terveket. A brit kormány viszont nem akar megegyezni, tényleg megakarják sérteni a januárban aláírt kilépési megállapodás bizonyos pontjait, erre a hírre pedig zuhanni kezdett a font is. Elképzelhető, hogy az EU erre a brit törekvésre hivatkozva felfüggeszti a kereskedelmi tárgyalásokat.
Szeretne többet megtudni a szolgáltatásainkról és termékeinkről?
AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
51.000
ügyféllel
25
több mint
év tapasztalat