Akcenta top

Heti piaci elemzés 2020.09.14. – 2020.09.18.

Heti piaci elemzés 2020.09.14. – 2020.09.18.
  • Kevesebb a segélykérelmek száma az USA-ban, már tartósan, egy hete egymillió alatt a munkanélküliek számadata. A szeptember 11-i héten közel 860 ezer új munkanélküli segélykérelmet regisztráltak. Ez több mint 900 ezerrel kevesebb embert jelent a megelőző héthez képest.
  • A brit kormány a belső piaci törvény elfogadásával gyakorlatilag egyoldalúan felülbírálta volna az EU-val kötött kilépési szerződést. Az EU élesen kritizálta a brit kormány lépését, és a kereskedelmi megállapodásról szóló tárgyalások veszélybe kerültek, Boris Johnson végül megállapodott pártjával, hogy a Parlamentnek kell meghoznia a végső döntést – bár ez nem azt jelenti, hogy el is fogadják a jogszabályt.
  • Teljes kudarc a nagy jegybankok küzdelme az inflációs cél eléréséért. A Fed története során először vizsgálta felül teljeskörűen a célrendszerét, lazább monetáris politika felé tolódva. Itthon az MNB nehéz helyzetbe került a válság elején, a magas infláció és az alacsony kamatszint a forintot is gyengülő pályára tette.
Szeretne többet megtudni a szolgáltatásainkról és termékeinkről?
AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
51.000
ügyféllel
25
több mint
év tapasztalat