Akcenta top

Heti piaci elemzés 2020.10.19. – 2020.10.22.

Heti piaci elemzés 2020.10.19. – 2020.10.22.
  • Továbbra is 0,6%-os az alapkamat, tehát nem változtatott kedden az MNB Monetáris Tanácsa a kamatkondíciókon. A jegybank most elsősorban az egyhetes betéttel operál, előzetesen nem számított senki a kamatok módosítására, így nem okoztak meglepetést.
  • Legalább 60 éve nem mért szintre emelkedett a brit államadósságráta. Elsősorban a koronavírus-járvány okozta reálgazdasági és költségvetési hatások, valamint az ezek nyomán meredeken megnövekedett államháztartási hiteligény miatt lehetséges.
  • A kínai statisztikai hivatal hétfőn közzétett adatai alapján a várakozásokhoz képest kisebb mértékben nőtt a kínai bruttó hazai termék (GDP) a harmadik negyedévben, viszont a gazdaság helyreállása javuló tendenciát mutatott, amikor Kína kilábalt a koronavírus-járvány okozta visszaesésből.
  • Mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában, Ázsiában és Európában is többségében mínuszban nyitottak a héten az indexek. Nem sikerült előrehaladást elérni a fiskális stimulus tárgyalások tekintetében, és ez már nem is valószínű, hogy változni fog a novemberi elnökválasztások előtt.
Szeretne többet megtudni a szolgáltatásainkról és termékeinkről?
AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
51.000
ügyféllel
25
több mint
év tapasztalat