Akcenta top

Heti piaci elemzés 2020.11.02. – 2020.11.06.

Heti piaci elemzés 2020.11.02. – 2020.11.06.
  • Lejárt a keddi határidejű Európai Bizottság felszólító levele, amit az Egyesült Királyságnak küldtek a Brexitről. Szerintük ugyanis a brit fél megszegte a tagsága kilépéséről szóló megállapodásból eredő kötelezettségeit. Egyelőre viszont nincs hír az angoloktól és diplomáciai források szerint "valamilyen megegyezés" legkésőbb november 15-ére várható.
  • Fokozódó izgalmak: türelmetlenül várja a világ az elnökválasztás eredményét. Az elemzők az elmúlt évtized legnagyobb kockázati eseményeként tartják számon a döntést, de az apokalipszis egyelőre elmaradt, viszont elképzelhető, hogy Trump több államban is meg fogja támadni a választási eredményeket.
  • Nem érzi a válságot a kínai feldolgozóipar teljesítménye, az októberi számok szerint tovább javult a beszerzésimenedzser-index (BMI). A szeptemberi 53 pontról 53,6 pontra erősödött, ami ráadásul a legerősebb volt 2011 januárja óta.
  • Itthon a nyár után újra érezhető az elbizonytalanodás jele a feldolgozóipari szektoron. Bár a beszerzésimenedzser-index 50,1 feletti tartományba lépett, ez nem ok a bizakodásra. A bmi alakulása alapján a hazai ipar teljesítményében nem várhatunk érdemi élénkülést az őszi hónapokban
  • A bizonytalanságok ellenére az európai tőzsdék többsége jól teljesített, de a tengerentúli tőzsdék is kimondottan szárnyaltak. Az ázsiai tőzsdékről felemás adatok érkeztek, de Ázsiában sem számítanak komoly adóemelésekre a republikánus többségű szenátus miatt.
Szeretne többet megtudni a szolgáltatásainkról és termékeinkről?
AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
51.000
ügyféllel
25
több mint
év tapasztalat