Akcenta top

Heti piaci elemzés 2020.11.09. – 2020.11.13.

Heti piaci elemzés 2020.11.09. – 2020.11.13.
  • Joe Biden demokrata jelölt megnyerte a 2020-as amerikai elnökválasztást, de Trump még mindig nem ismerte el a vereséget, és akadályokat gördít a sima átmenet útjába. Részvénypiaci kilátások szempontjából nagy jelentősége van annak, hogy kié lesz a szenátusi többség, ami csak januárban derülhet ki.
  • A kínai statisztikai hivatal kedden közzétett adatai szerint Több mint egy évtizede nem látott szintre enyhült a fogyasztói árak emelkedésének üteme Kínában. Havi összevetésben a termelői árak változatlanok maradtak.
  • 1 százalékponttal csökkent az infláció Magyarországon nyár vége óta. Októberben 3%-os volt az egy évre visszatekintő drágulás Magyarországon. A mostani árfolyamatok jelenthetnek kedvezőtlen hírt. A maginfláció látványos esése a gazdasági konjunktúra hűlésére utal, amit a novembertől újonnan bevezetett lezárások tovább ronthatnak majd.
  • Az európai tőzsdék mínuszban kezdték a napot, a tengerentúlon egyre nagyobb az esés a koronavírus bizonytalanság miatt. Az ázsiai piacok is vegyesen teljesítenek, de a piaci szereplők mindenhol további részletekre várnak a koronavírus-vakcinával kapcsolatban.
Szeretne többet megtudni a szolgáltatásainkról és termékeinkről?
AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
51.000
ügyféllel
25
több mint
év tapasztalat