Akcenta top

Heti piaci elemzés 2020.11.16. – 2020.11.20.

Heti piaci elemzés 2020.11.16. – 2020.11.20.
  • A világ legnagyobb gazdasági együttműködése jött létre 15 ázsiai és óceániai ország bevonásával. A RCEP (Regionális Átfogó Gazdasági Partnerség) az USA nélkül, de Kína bevonásával a világ 2019-es GDP-jének mintegy 38%-át teszi ki. Az ASEAN országok és Kína mellett csatlakozott Japán, Dél-Korea, Ausztrália és Új-Zéland is.
  • Nem tartott sokáig az autópiac fellendülése az EU-ban. Októberben jóval kevesebb új autót helyeztek forgalomba, mint a tavalyi év hasonló időszakához képest. A legfrissebb statisztikából kiderült, hogy ez 7,8%-os csökkenést jelent, amit a koronavírus második hulláma és a szigorítások befolyásolnak.
  • Még mindig nem egyezett ki a brit kormány az Európai Unió tisztviselőivel. Bár már a legtöbb témában egyezségre jutottak, a halászati jogok, az állami támogatások és a vitarendezési mechanizmusok kérdésében továbbra sem jutottak megállapodásra.
  • A norvég gazdaság kilábalt a recesszióból a harmadik negyedévben. Nem csak a negyedéves, de az éves GDP is növekedni tudott 5,2%-kal éves szinten a harmadik negyedévben. Jövőre 3,7 százalékos bővülést várnak a norvég jegybank szakértői.
Szeretne többet megtudni a szolgáltatásainkról és termékeinkről?
AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
51.000
ügyféllel
25
több mint
év tapasztalat