Akcenta top

Heti piaci elemzés 2020.12.7. – 2020.12.11.

Heti piaci elemzés 2020.12.7. – 2020.12.11.
  • Magyarország és Lengyelország elállt a vétótól, indulhat a 2021-2027-es uniós költségvetés és a helyreállítási alap felállítása, amelyek együtt egy 1074 + 750 milliárd eurós csomagot jelentenek.
  • Boris Johnson csütörtökön nyilatkozott arról, hogy komoly lehetőség van a megállapodás nélküli Brexitre. Ez pedig azt jelentené, hogy az Egyesült Királyság és az EU kereskedelme januártól a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) általános szabályrendszere alapján folytatódna. Viszont a vámok megjelenése akadályt okozna a jelenleg zavartalan kereskedelmi forgalomban.
  • 2021. január 1-től jelentősen szigorodik a KATA, az egyik legnépszerűbb adózási forma az egyéni vállalkozók körében. Többek között megszűntetik a KATA státus többszörözésének lehetőségét és bevezetik a kétféle adózási kötelezettséget is.
  • Újabb támadás Joe Biden megválasztása ellen. Texas állam főügyésze fordult a legfelsőbb bírósághoz, mivel úgy látja, négy államban is csalhattak a demokraták. Elemzők szerint nem lehet érdemi következménye a helyzetnek.
  • Mérséklődtek a termelői árak visszaesései Kínában az elmúlt időszakban és több mint 10 éve először csökkentek a fogyasztói árak is. A kínai gazdasági adatok az elmúlt időszakban a járvány utáni helyreállásról árulkodnak.
Szeretne többet megtudni a szolgáltatásainkról és termékeinkről?
AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
51.000
ügyféllel
25
több mint
év tapasztalat