Akcenta top

Heti piaci elemzés 2021.02.01. – 2021.02.05.

Heti piaci elemzés 2021.02.01. – 2021.02.05.
  • Nem tudott felülkerekedni a magyar ipar, a KSH adatai szerint decembernem 2,4%-kal alulmúlta a novemberi szintet az ipari termelés. Így már két egymást követő hónapban esett a szektor teljesítménye.
  • A tengerentúli tőzsdén jó, az ázsiain inkább rossz, míg az európain óvatos hangulat uralkodott a héten. Korábban az élen is volt a magyar tőzsde Európa vezető indexei között, a tegnapi zárásra azonban valamelyest alábbhagyott a lendület.
  • Az előzetesen várt 0,5%-os érték helyett hirtelen 0,9%-ra ugrott az infláció a decemberi mínusz 0,3%-ról. Ez tavaly február óta a legmagasabb inflációt jelenti a valutaövezetben. A maginfláció a decemberi 0,2%-ról 1,4%-ra emelkedett
  • Egyelőre nem mutat nyitottságot az Európai Bizottság arra, hogy a friss Brexit kereskedelmi megállapodás északír szabályozási részét máris módosítsák, várhatóan a jövő héten egyeztet majd London és Brüsszel az északír protokoll ügyében.
  • A friss járványügyi statisztika szerint a járványhelyzet Magyarországon stagnál, de április előtt valószínűleg nem enyhítenek a korlátozásokon.
Szeretne többet megtudni a szolgáltatásainkról és termékeinkről?
AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
51.000
ügyféllel
25
több mint
év tapasztalat