Akcenta top

Heti piaci elemzés 2021.03.29. – 2021.04.01.

Heti piaci elemzés 2021.03.29. – 2021.04.01.
  • A szolgáltató szektor produkált lendületes erősödést Kínában, de javult a feldolgozóipar teljesítményének növekedése is az ország gazdasági helyreállításának programja kapcsán. A kínai logisztikai és beszerzési szövetség (CFLP) által számított feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) 51,9 pontra emelkedett márciusban.
  • Márciusban 1,3%-kal nőttek az árak az előző év azonos időszakához képest az eurózónában. A maginfláció 0,9%-os volt a februári 1,1%-os áremelkedés után. Elemzők szerint idén elkerülhetetlenül nőni fognak az árak, várhatóan már áprilisban látni fogjuk a magasabb inflációs adatokat.
  • Felemás teljesítmény az amerikai tőzsdéken, a technológiai részvények teljesítettek jól, míg az olajtársaságok inkább gyengélkedtek. Az ázsiai piacokon többnyire emelkedés látható, és Európában is hasonló a helyzet. Itthon enyhe emelkedést láthatunk.
  • 13 havi csúcsra nőtt márciusban az infláció Németországban a várakozásoknak megfelelően. 1,7 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak márciusban a februári 1,3 százalékos éves áremelkedés után.
Szeretne többet megtudni a szolgáltatásainkról és termékeinkről?
AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
51.000
ügyféllel
25
több mint
év tapasztalat