Akcenta top

Heti piaci elemzés 2021.12.20. – 2021.12.23.

Heti piaci elemzés 2021.12.20. – 2021.12.23.
  • A hét utolsó kereskedési napja kezdődött ma reggel a magyar tőzsdén. Jó hangulatban készülnek a karácsonyi szünetre a részvénypiacok. Az amerikai tőzsdén folytatódott a felpattanás szerdán és az ázsiai részvénypiacok többsége is erősödik ma reggel, az európai indexek pedig kis pluszokkal nyitottak. Itthon az OTP részvényei felfelé korrigálnak.
  • A vártnál nagyobb mértékben romlott a GfK német fogyasztói hangulatindexe. A januárra vonatkozó fogyasztói hangulatindex június óta legalacsonyabbra, mínusz 6,8 pontra esett a decemberi mínusz 1,8 pontról.
  • A csütörtöki egyhetes betéti tenderen 20 bázisponttal magasabb, 3,8%-os kamat mellett hirdette meg eszközét az MNB, ezzel folytatódik az utóbbi hetekben látott kamatemelési sorozat.
  • Az amerikai GDP-növekedés a korábban vártnál nagyobb volt az idei harmadik negyedévben, részben azért, mert a lakossági kiadás felülmúlta az előzetes számításokat. Az Egyesült Államokban a lakossági fogyasztás felelős a gazdasági teljesítmény több mint kétharmadáért.
Szeretne többet megtudni a szolgáltatásainkról és termékeinkről?
AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
51.000
ügyféllel
25
több mint
év tapasztalat