Akcenta top

Heti piaci elemzés 2022.02.28. – 2022.03.04.

Heti piaci elemzés 2022.02.28. – 2022.03.04.
  • 1,9%-kal volt magasabban az ipari termelés volumene itthon januárban, mint decemberben. Most már érdemben meghaladja a koronavírus-válság előtti szintet. Viszont a jövőbeni kilátások a háború miatt egyelőre feltérképezhetetlenek.
  • Januárban először nőtt a német külkereskedelmi áruforgalom többlete négy hónap csökkenés után, miközben az import visszaesése felülmúlta az exportét. A januári export – szezonális és naptári kiigazítással – 4 százalékkal, az import pedig 17,8 százalékkal haladta meg a 2020. februári értéket.
  • A tőzsdék meredeken esnek a negatív híráram közepette. Az európai tőzsdéken a nyitástól távolodva egyre csúnyább esés alakul ki, de az amerikai részvényindexek is mínuszba tartanak. Az ázsiai piacon felemás hangulat látszik. Eséssel indult a nap a magyar tőzsdén is. A rossz piaci hangulatot természetesen az orosz-ukrán háború okozza.
  • A háború közepén emelt kamatot az MNB. 75 bázisponttal magasabban, 5,35%-on hirdette meg egyhetes betéti tenderét csütörtökön az Magyar Nemzeti Bank, elsősorban az utóbbi napok forintgyengülésére reagálhattak vele.
Szeretne többet megtudni a szolgáltatásainkról és termékeinkről?
AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
51.000
ügyféllel
25
több mint
év tapasztalat