Akcenta top

Heti piaci elemzés 2022.06.27. – 2022.07.01.

Heti piaci elemzés 2022.06.27. – 2022.07.01.
  • Csütörtökön közölték a tengerentúlon az amerikai személyes fogyasztások indexét, amely nem hozott semmiféle meglepetést: éves szinten 6,3%-kal emelkedtek az árak az elemzői várakozásoknak megfelelően.
  • Éves szinten 6,5%-kal gyorsult a franciaországi, EU-s módszertan szerint mért infláció júniusban - derül ki a ma reggeli közlésből. Ez határozott emelkedést jelent a májusi 5,8%-hoz képest, nagy meglepetésről mégsem beszélhetünk: az elemzők 6,3%-os áremelkedésre számítottak.
  • A várakozásokat meghaladó mértékben, 185 bázisponttal emelte meg az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank kedden, igaz, az emelés mértéke tulajdonképpen enyhébb, mint amilyennek elsőre tűnik.
  • Az utóbbi hetekben a forint egyre fájdalmasabban elszakadt a régiós versenytársaktól, mostanra azonban nem csak Kelet-Közép-Európa, hanem az egész világ egyik leggyengébb devizája lett. Egy év alatt csak a török líra és az argentin peso esett nagyobbat, az utolsó három hónapban pedig a chilei devizát leszámítva nem találni gyengébbet a forintnál
Szeretne többet megtudni a szolgáltatásainkról és termékeinkről?
AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
51.000
ügyféllel
25
több mint
év tapasztalat