Akcenta top

Heti piaci elemzés 2023.05.22. – 2023.05.26.

Heti piaci elemzés 2023.05.22. – 2023.05.26.
  • Február és április között csaknem 4,7 millió volt a foglalkoztatottak száma, ami néhány ezer fős növekedést jelent az előző hónapokhoz képest. Mindeközben 197 ezer munkanélkülit számlált a KSH, majdnem pontosan annyit, mint a megelőző hónapokban.
  • Az első negyedévben az amerikai gazdaság évesített negyedéves mércével mérve 1,3%-kal nőtt, ami valamivel nagyobb, mint az előzetes becslésben közölt 1,1%-os növekedés.
  • A második becslésben lefelé módosították az idei első negyedéves német GDP-adatot, amely így az első becslésben közölt stagnálás helyett visszaesést mutatott. Mivel a tavalyi év negyedik negyedévében is visszaesett a gazdaság, Németország recesszióba került.
  • A soha nem látott áprilisi költségvetési hiányszám (620 milliárd forint) mögött továbbra is aggasztó folyamatokat tudunk felfedezni, ez pedig a jelenleg már kvázi kész 2024-es büdzsére nézve nem túl jó. A kedvezőtlen idei költségvetési kép tehát nem változott: a rezsikiadások magasak, a kamatkiadások kezdenek elszállni, de ami igazán drámai, az a költségvetés áfabevételeinek alakulása.
Szeretne többet megtudni a szolgáltatásainkról és termékeinkről?
AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
51.000
ügyféllel
25
több mint
év tapasztalat