Akcenta top

Heti piaci elemzés 2023.10.23. – 2023.10.27.

Heti piaci elemzés 2023.10.23. – 2023.10.27.
  • A vártnál is erősebben teljesített a harmadik negyedévben az amerikai gazdaság, az évesített negyedéves növekedés 4,9 százalék volt – derül ki a csütörtökön közölt előzetes adatokból.
  • Július és szeptember között 4 millió 737 ezer dolgozót számlált a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), ami új rekordnak számít. Ilyen sokan még a Covid-válság előtt sem dolgoztak hazánkban, amit azt jelzi, hogy a munkaerőpiac a gazdasági problémák ellenére is erős.
  • Kijött az MNB legfrissebb, 2023 második negyedévére vonatkozó lakásárindexe, mely szerint a lakásárak éves növekedési üteme jelentősen lassult a fővárosban és a vidéki városokban, a községekben pedig éves alapon érdemi csökkenés látható. Nagyon más azonban a kép, ha reálértéken nézzük a számokat, úgy minden kategóriában visszaesés történt, az inflációval korrigálva Budapesten 14, a községekben pedig 25 százalékkal estek vissza egy év alatt az árak.
  • Augusztusban már "csak" 1%-kal esett vissza a keresetek reálértéke Magyarországon a KSH friss adatai alapján, ami a legkisebb csökkenés közel egy éve.
Szeretne többet megtudni a szolgáltatásainkról és termékeinkről?
AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
51.000
ügyféllel
25
több mint
év tapasztalat