Akcenta top

Heti piaci elemzés 2024.03.11. – 2024.03.14.

Heti piaci elemzés 2024.03.11. – 2024.03.14.
  • A hazai boltok forgalma nem változott januárban az előző hónaphoz képest, vagyis az az 1,4 százalékos növekedés, amelyet decemberben láttunk szintén havi bázison, egyelőre csak egy egyszeri megugrás volt.
  • Februárban 3,7% volt az egy évre visszatekintő drágulás Magyarországon, ezzel folytatódott az infláció csökkenése. Az adat meglepetést jelent: a szakértők előzetesen arra számítottak, hogy a januári 3,8%-hoz képest kissé emelkedni fog a mutató, véget vetve ezzel az egy éve tartó dezinflációnak.
  • Az Európai Központi Bank csütörtökön 14:15-kor tette közzé kamatdöntésről szóló közleményét, a jegybank a várakozásoknak megfelelően nem változtatott az irányadó kamaton.
  • Tavaly az utolsó negyedévben stagnált a magyar gazdaság - erősítette meg mai jelentésében a Központi Statisztikai Hivatal az előzetes GDP-adatot. A részletes számokból már az is látszik, hogy a pangás oka az ipari és kereskedelmi ágazatok visszaesése. A tavalyi 0,7%-os recesszió után idén már biztosan növekedés jön, de a kilátásokat beárnyékolja az exportpiacaink lassulása.
Szeretne többet megtudni a szolgáltatásainkról és termékeinkről?
AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
51.000
ügyféllel
25
több mint
év tapasztalat