Akcenta top

Csúsztatott fizetési határidejű forward

Amennyiben az importőr vagy exportőr nehezen tudja megbecsülni az inkasszó (pénzbeszedés) vagy átutalása jövőbeli határidejét, használhatja biztosításra a forwardot is csúsztatott fizetési határidővel.
A csúsztatott fizetési határidejű forward ugyanolyan elvekből indul ki, mint a forward, azaz egy pontosan meghatározott összeg van biztosítva egy fix árfolyamra, ám  különbség a csúsztatható fizetési határidő. 

A forward elszámolásának egy előre meghatározott napját egy háromhetes intervallum helyettesíti (1 héttel a fizetési határidő előtt és 2 héttel utána), ahol ezen időtartamon belül az átváltás bármelyik munkanapon megvalósulhat egyetlen tranzakció keretén belül, mégpedig az előre meghatározott árfolyamon.

Ez az eszköz hasonlóképpen lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy jobban használják ki a fix árfolyamot kalkulációjuk során pénzügyi tervezés közepette. 

Nézzünk egy példát
Kliens importőr:

Az ügyfél június 30-án egy német eladótól árut vásárolt 100.000 EURÓ értékben, 3 hónapos szállítási határidővel. Egyúttal nem ismeri pontosan az áru ellenében történő átutalás megvalósulásának napját és nem szeretné magát az árfolyamváltozások kockázatainak kitenni. Az ügyfél június 30-án lezárja a forward árfolyamot, méghozzá 09.26. és 10.14. közötti elszámolási időszakkal, amikor is bármelyik munkanapon, de legkésőbb október 14-én eurót vásárol. 

 

Amennyiben szolgáltatásunk felkeltette érdeklődését és úgy gondolja, hogy ki tudná használni vállalkozói tevékenysége során előnyös eszközként a kockázat csökkentésével kapcsolatban, ne gondolkodjon! Lépjen velünk kapcsolatba a dealing-irodán keresztül! 

Szeretne többet megtudni a szolgáltatásainkról és termékeinkről?
Írjon nekünk!
 0680 102 436
AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
33.000
ügyféllel
20
több mint
év tapasztalat
Jelen weboldal használatával Ön jóváhagyja a sütik tárolását és használatát. További információkért lásd. Személyi adatok védelme.