Akcenta top

A deviza árfolyam mozgását befolyásoló tényezők

A devizaárfolyam szintjének mozgását különféle tényezők befolyásolhatják. A kereskedésben lévő deviza elsősorban az államok gazdaságának változásaira különösen érzékeny, de a változást megelőző kivárás is befolyásolhatja az árfolyam szintjét. Ha komoly esemény következik be az adott állam gazdasági intézkedéseiben, az akár hosszabb  ideig eltartó ingadozást is indukálhat. Ezért nem véletlen, hogy a devizaárfolyam megfigyelése folyamatos, ami szervesen összefügg a különböző országok esedékes fontosabb gazdasági eseményeivel.

Pénznem
Vétel
Eladás
Y M W D
EUR
EUR
385.66
392.93
USD
USD
357.99
361.05
CZK
CZK
15.2826
15.4409
GBP
GBP
453.68
457.37
PLN
PLN
89.3274
91.4723
CHF
CHF
406.8750
409.0060
RON
RON
78.0426
78.4556
További árfolyamok
Vétel/Eladás - az az árfolyam, melyért megvásároljuk Öntől / eladjuk Önnek a fizetőeszközt.
A kijelzett értékek csakis tájékoztató jellegűek, az aktuális árfolyam ügyében kérjük, hívja a 0680 102 436-ös, helyi tarifával hívható telefonszámot!
Az aktuális árfolyamokat bármikor megnézheti az OnlineBanking-en.

A nagyobb hatású devizaárfolyam ingadozás leginkább háromféle tényezőnek tudható be.

A nagy tőkealapok tevékenysége – ide sorolhatók a nyugdíj, beruházási és biztosítási alapok is – rendszerint hosszú távú mozgást generál a devizaárfolyam szintek között. Ez leginkább azért lehetséges, mert a tőkealapok tevékenységi körébe tartozik a különféle devizákba való befektetés, és mivel óriási tőketömegről beszélünk, ezek az alapok képesek stabilan elmozdítani a devizaárfolyam szintjét bármelyik irányba.

devizaárfolyam mozgását befolyásolja még az export és import tevékenységeket végző cégek ténykedése is. Bár a hasonló cégek csak felhasználóként vannak a piacon, az exportőrök érdekeltek lehetnek a deviza eladásában, míg az importőrök a külföldi deviza vásárlásában.

Harmadrészt a politika szintén nagyban hozzájárulhat a devizaárfolyam szintjének mozgásához. A politikusok által tett fontosabb, nyilvános bejelentések hatása nem marad el a devizapiacon sem.

Összességében elmondhatjuk, hogy ezekkel a tényezőkkel mindenképp számolni kell, ezért nem véletlen, hogy szakembereink minden várható eseményre tudnak pozitívan reagálni, hogy az Ön pénze mindig biztonságban legyen.

Szeretne többet megtudni a szolgáltatásainkról és termékeinkről?
AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
51.000
ügyféllel
25
több mint
év tapasztalat