Akcenta top

A deviza árfolyam mozgását befolyásoló tényezők

A devizaárfolyam szintjének mozgását különféle tényezők befolyásolhatják. A kereskedésben lévő deviza elsősorban az államok gazdaságának változásaira különösen érzékeny, de a változást megelőző kivárás is befolyásolhatja az árfolyam szintjét. Ha komoly esemény következik be az adott állam gazdasági intézkedéseiben, az akár hosszabb  ideig eltartó ingadozást is indukálhat. Ezért nem véletlen, hogy a devizaárfolyam megfigyelése folyamatos, ami szervesen összefügg a különböző országok esedékes fontosabb gazdasági eseményeivel.

A nagyobb hatású devizaárfolyam ingadozás leginkább háromféle tényezőnek tudható be.

A nagy tőkealapok tevékenysége – ide sorolhatók a nyugdíj, beruházási és biztosítási alapok is – rendszerint hosszú távú mozgást generál a devizaárfolyam szintek között. Ez leginkább azért lehetséges, mert a tőkealapok tevékenységi körébe tartozik a különféle devizákba való befektetés, és mivel óriási tőketömegről beszélünk, ezek az alapok képesek stabilan elmozdítani a devizaárfolyam szintjét bármelyik irányba.

A devizaárfolyam mozgását befolyásolja még az export és import tevékenységeket végző cégek ténykedése is. Bár a hasonló cégek csak felhasználóként vannak a piacon, az exportőrök érdekeltek lehetnek a deviza eladásában, míg az importőrök a külföldi deviza vásárlásában.

Harmadrészt a politika szintén nagyban hozzájárulhat a devizaárfolyam szintjének mozgásához. A politikusok által tett fontosabb, nyilvános bejelentések hatása nem marad el a devizapiacon sem.

Összességében elmondhatjuk, hogy ezekkel a tényezőkkel mindenképp számolni kell, ezért nem véletlen, hogy szakembereink minden várható eseményre tudnak pozitívan reagálni, hogy az Ön pénze mindig biztonságban legyen.

Szeretne többet megtudni a szolgáltatásainkról és termékeinkről?
Írjon nekünk!
 0680 102 435
AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
42.000
ügyféllel
20
több mint
év tapasztalat
Jelen weboldal használatával Ön jóváhagyja a sütik tárolását és használatát. További információkért lásd. Személyi adatok védelme.