Akcenta top

A deviza árfolyam mozgását befolyásoló tényezők

A devizaárfolyam szintjének mozgását különféle tényezők befolyásolhatják. A kereskedésben lévő deviza elsősorban az államok gazdaságának változásaira különösen érzékeny, de a változást megelőző kivárás is befolyásolhatja az árfolyam szintjét. Ha komoly esemény következik be az adott állam gazdasági intézkedéseiben, az akár hosszabb  ideig eltartó ingadozást is indukálhat. Ezért nem véletlen, hogy a devizaárfolyam megfigyelése folyamatos, ami szervesen összefügg a különböző országok esedékes fontosabb gazdasági eseményeivel.

Pénznem
Vétel
Eladás
Y M W D
EUR
1 EUR
360.59
363.06
USD
1 USD
310.41
312.53
CZK
1 CZK
14.1335
14.2652
GBP
1 GBP
426.10
429.51
PLN
1 PLN
78.4684
79.2736
RUB
1 RUB
4.3553
4.3875
További árfolyamok
Vétel/Eladás - az az árfolyam, melyért megvásároljuk Öntől / eladjuk Önnek a fizetőeszközt.
A kijelzett értékek csakis tájékoztató jellegűek, az aktuális árfolyam ügyében kérjük, hívja a 0680 102 436-ös, helyi tarifával hívható telefonszámot!
Az aktuális árfolyamokat bármikor megnézheti az OnLineBanking-en.

A nagyobb hatású devizaárfolyam ingadozás leginkább háromféle tényezőnek tudható be.

A nagy tőkealapok tevékenysége – ide sorolhatók a nyugdíj, beruházási és biztosítási alapok is – rendszerint hosszú távú mozgást generál a devizaárfolyam szintek között. Ez leginkább azért lehetséges, mert a tőkealapok tevékenységi körébe tartozik a különféle devizákba való befektetés, és mivel óriási tőketömegről beszélünk, ezek az alapok képesek stabilan elmozdítani a devizaárfolyam szintjét bármelyik irányba.

devizaárfolyam mozgását befolyásolja még az export és import tevékenységeket végző cégek ténykedése is. Bár a hasonló cégek csak felhasználóként vannak a piacon, az exportőrök érdekeltek lehetnek a deviza eladásában, míg az importőrök a külföldi deviza vásárlásában.

Harmadrészt a politika szintén nagyban hozzájárulhat a devizaárfolyam szintjének mozgásához. A politikusok által tett fontosabb, nyilvános bejelentések hatása nem marad el a devizapiacon sem.

Összességében elmondhatjuk, hogy ezekkel a tényezőkkel mindenképp számolni kell, ezért nem véletlen, hogy szakembereink minden várható eseményre tudnak pozitívan reagálni, hogy az Ön pénze mindig biztonságban legyen.

Szeretne többet megtudni a szolgáltatásainkról és termékeinkről?
Írjon nekünk!
 0680 102 435
AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
42.000
ügyféllel
20
több mint
év tapasztalat
Jelen weboldal használatával Ön jóváhagyja a sütik tárolását és használatát. További információkért lásd. Személyi adatok védelme.