Akcenta top

Néhány szó a deviza árfolyamokról

Ha a deviza árfolyamokról kell beszélnünk, akkor elsősorban érdemes néhány szót arra is fordítani, milyen okok alapján fordulnak az emberek a deviza felé. A számos okok közül két kiemelkedő ok lehet az, hogy az emberek szeretnék megosztani pénzüket a befektetési lehetőségek között, és nem csak bankbetétet, állampapírt, hanem devizát is választanak. Ebben az esetben olyan befektetésekről beszélünk, amikor a befektető hosszú távon tudja nélkülözni pénzét, a megosztással pedig a kockázatait igyekszik csökkenteni.

Második leggyakrabban előkerülő ok az, hogy később devizában szeretné a pénzét elkölteni a befektető, ez lehet akár külföldre település is.

Mindenekelőtt fontos tisztában lenni azzal, hogy milyen várható elvek szerint változhatnak a deviza árfolyamok. Természetesen a deviza árfolyamok változásai között sok esetben előre nem prognosztizálható jelenség is lehet, mint például egy hirtelen politikai bejelentés, és nem utolsó sorban az országok egymás közötti gazdasági viszonya is hatással van a deviza árfolyamokra. A deviza árfolyamok elmozdulását pozitív vagy negatív irányba nagyban befolyásolja még a hazai fizetőeszköz iránti kereslet is.  Amennyiben a hazai fizetőeszköz felértékelődik, akkor az árfolyama is felértékelődik, és a deviza árfolyam a hazai fizetőeszközhöz képest csökken, ugyanez fordítva is igaz.

A deviza árfolyamok tekintetében is meghatározó a kereslet és kínálat jelensége, valamint a belgazdasági folyamatok is nagyban számítanak, és ide sorolhatjuk még az inflációt is.

Elmondhatjuk tehát, hogy a deviza árfolyamok előzetes áttekintése mindenképp javasolt, mielőtt bármilyen devizába szeretné pénzét fektetni, ehhez szakembereink örömmel állnak rendelkezésére, hogy áttekintsék Önnel a lehetőségeket.

Szeretne többet megtudni a szolgáltatásainkról és termékeinkről?
Írjon nekünk!
 0680 102 435
AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
42.000
ügyféllel
20
több mint
év tapasztalat
Jelen weboldal használatával Ön jóváhagyja a sütik tárolását és használatát. További információkért lásd. Személyi adatok védelme.