Akcenta top

A deviza jelentése

A devizába való befektetéshez több ok is vezethet. A legkézenfekvőbb ok általában az, hogy az emberek abban bíznak, a helyi pénznemmel szemben, annak gyengülése miatt, a deviza többlet hozamot fog termelni.

Ahhoz azonban, hogy devizába fektesse bárki a pénzét, szükség van arra, hogy világos és egyértelmű legyen a deviza jelentése.

A deviza jelentése nem más, mint idegen/külföldi számlapénz, ez lehet külföldi pénznemben történő követelés, tartozás is. Megjelenési formája pedig lehet csekk, váltó, folyószámla-követelés stb. Természetesen a deviza jelentése nem azonos a valutáéval, míg a valuta valamely más ország fizikailag is megjelenő fizetőeszköze, effektíve külföldi bankjegy, ezzel szemben a deviza egy nemzetközi elszámolás fizetőeszköze.

Például valuta Magyarországon egy euro papírpénz vagy érme, a deviza jelentése szerint valamilyen valutára szóló követelés, például Magyarországon egy euróra szóló folyószámla, utalvány vagy esetleg értékpapír.

Mivel a deviza jelentése és a valuta jelentése is nagyban eltér, ezért a kettőnek az árfolyama is különböző lehet. Rendszerint a valuták árfolyamai nagyobb réssel datálódnak, mint a devizáé, leginkább azért, mert itt effektív pénzkezelésről és annak költségeiről van szó, míg a deviza esetében nincs jelen készpénz.

A deviza jelentése éppen ezért igen fontos lehet abban az esetben, ha Ön idegen számlapénzben szeretné megtakarításait vagy befektetéseit gyarapítani. A devizapiac a világ egyik legnagyobb piaca, még a részvénypiacot és kötvénypiacot is megelőzi. Talán főképp azért, mert ma már nagyon népszerűvé vált a devizakereskedés és devizabefektetés. Ám, ahhoz, hogy ez sikeres legyen, mindenképpen érdemes a fogalmaknak alaposan utánanézni, többek között a deviza jelentése ebben az esetben kiemelten fontos.

Szeretne többet megtudni a szolgáltatásainkról és termékeinkről?
Írjon nekünk!
 0680 102 435
AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
42.000
ügyféllel
20
több mint
év tapasztalat
Jelen weboldal használatával Ön jóváhagyja a sütik tárolását és használatát. További információkért lásd. Személyi adatok védelme.