Akcenta top

A dollár árfolyam a mindennapokban.

Keletkezése és bevezetése óta a dollár és a dollár árfolyama jelentős szerepet játszanak a világ pénzpiacain. A dollárt 1785-ben vezették be és szinte pár éven belül a dollár árfolyamnak hatalmas befolyása lett a világ pénzpiacára. Napjainkban az amerikai dollár az USA területén kívül is több államban hivatalos fizetőeszköznek számít és még több állam használja a dollárt, mint banki tartalékot, ezért a dollár árfolyam nagyon jelentős szerepet játszik a világpiacon.

A dollár és a dollár árfolyam is igen bonyolult fejlődésen ment keresztül a bevezetése óta. A huszadik század elején a dollár árfolyam kapcsolódott az aranystandardhoz. A második világháború után a Bretton Woods-i megállapodás alapján a dollár lett az egyetlen arannyal konvertibilis pénznem. Ennek alapján a szerepe jelentősen megváltozott a világpiacon. Hasonló helyzet fordult elő a kőolaj, földgáz esetében is, ami még komolyabban megerősítette a dollár árfolyam helyzetét.

Ugyan az árfolyama a világpiacon többször meggyengült a történelem során, de még most is meghatározó szerepe van a világ pénzpiacain. Napjainkban a dollár árfolyam már nem kötődik szorosan sem az aranyhoz, sem a kőolajhoz. Értékét egészen más, bonyolult gazdasági és pénzügyi törvények és tényezők határozzák meg. Ezek a befolyások a dollár árfolyam értékére, helyzetére igen változóak. A politikai, gazdasági, pénzügyi tényezők napokon, órákon, sőt perceken belül változnak és befolyásolják a dollár árfolyam helyzetét, értékét és fejlődését is.

Azért, hogy a dollár árfolyamának változása ne a kárunkra, hanem az előnyünkre váljon, vegyük igénybe az AKCENTA CZ szolgáltatásait. Az AKCENTA CZ sokéves tapasztalattal rendelkezik és igen előnyös díjszabást kínál! Intézze dollár utalásait díjmentesen azoknál a bankoknál, amelyeknél az AKCENTA CZ számlával rendelkezik! Kérdés esetén további tájékoztatást az info@akcenta.eu címen kérhet tőlünk.

Az AKCENTA CZ jó választás. Sikeres üzletelést!

Szeretne többet megtudni a szolgáltatásainkról és termékeinkről?
AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
51.000
ügyféllel
25
több mint
év tapasztalat