Akcenta top

ECN broker – a biztonságos kereskedés

Nem könnyű feladat kiválasztani azt a bróker céget, amin keresztül a későbbiekben devizapárokkal kereskedhetnénk. A bróker cég kiválasztásánál a megbízhatóság mellett még fontos szerepet játszanak olyan elengedhetetlen tények, mint a tőkésítés vagy a szabályozás, emellett fontos tudni, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkező brókert keresünk.

Valamint, hogy mennyire megbízható a bróker kereskedési platformja, ebbe beletartozik a felhasználóbarát felépítés az online vagy desktop alkalmazás lehetősége, valamint a megbízási típusok magabiztos menedzselésének lehetősége.

Az ECN broker, vagyis Electronic Communication Network, biztosítják a különböző ügyfeleknek egymás között a kölcsönös klíring technológia megvalósulását, anélkül, hogy a bróker ebbe beleavatkozna. Az ECN broker magánkereskedők részére ideális felület, mert itt a kereskedő megbízásai rátalálnak az ellentétes megbízásra a cégen belül.

Az ECN broker felé első számú követelmény az igen magas fokú likviditás megléte, ezzel válik ugyanis képessé a cégen belül biztosítani a kereskedelmi ügyletek nagy részének megvalósulását. Emellett nem elhanyagolható az a tény sem, hogy az ECN broker ügyfelei védettek bármilyen kockázattól, ami a piacon érhetné őket.

Az ECN broker csak abban az esetben vezeti ki az elindított ügyletet a bróker más szerződött feléhez, ha az nem talál belső kontrahenset. Így elmondhatjuk, hogy az ECN broker nem az ügyfél ellen dolgozik, mint számos egyéb bróker cégek esetében ez az évek során megállapításra került, hisz ebben az esetben az ECN broker számos előnnyel rendelkezik.

Elsősorban azt a vitathatatlan előnyt érdemes megemlíteni, hogy az ügyletek nem a brókerrel szemben kerülnek lezárásra, hanem minden ügyletnek meg van a saját szerződött fele az ECN rendszeren belül.

Szeretne többet megtudni a szolgáltatásainkról és termékeinkről?
AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
51.000
ügyféllel
25
több mint
év tapasztalat