Akcenta top

Forward ügyletek

Forward ügyletek

Az első Forward - határidős ügylet megkötéséhez a Keretszerződés megléte elengedhetetlen, annak összes mellékletével együtt. A keretszerződés határozza meg a határidős tranzakciók feltételeit és szabályait. A Keretszerződés megkötését követően automatikusan kialakítjuk Önnek a belső átutalási számlát (BFSZ), a biztosíték vinkulálása céljából a határidős ügyeltből.
 
Forward ügyletet akár 6 naptól egy évig terjedő időtartamra is köthet. A likvid kockázat biztosítása céljából 10% előleget kérünk az ügylet összegéből. Ezt a biztosítékot át kell utalnia a saját BFSZ-re, amelyet az Ön részére tatunk fent. Az ügylet fizetési határidejekor a biztosíték teljes összegét visszajuttatjuk Önnek. A biztosíték összege és az ügylet további részletei a „Pénzváltással összefüggő átutalási tranzakció” pontban található. A megkötött Forward ügyletek száma és azok összege nincs korlátozva. Az ügylet a megkötés napjától él. 

Az árfolyam alakulása kiszámíthatatlan, ezért az ügylet fizetési határidejének napján az aktuális árfolyam eltérő lehet a „Pénzváltással összefüggő átutalási tranzakció”-ban meghatározottól. Ennek ellenére az ügylet kialkudott árfolyama nem változik. Ezáltal Ön könnyebben megtarthatja árrését és figyelmen kívül hagyhatja az árfolyamváltozásokat.

Az ügylet megkötése azonos menetű, mint a sport-ügylet folyamata. Amennyiben az ügyfél a Forward-ügylet létrejöttének pillanatában nem rendelkezik megfelelő fedezettel a zároláshoz, az üzletkötő a „Pénzváltási átutalási tranzakció” jóváhagyásával együtt kiállít egy „Bejövő devizaátutalási tranzakció”-s megbízást is. Az ügyfél ezen megbízás alapján átutalja a szükséges összeget saját IPU számlájára az ügylet zárolása céljából. A Forward-ügylet fedezésére szolgáló összeget az ügyfél köteles elutalni az AKCENTA CZ számlájára a fizetési határidőt megelőző két napon belül. Az összegnek meg kell érkeznie az AKCENTA számlájára legkésőbb a Forward-ügylet fizetési határidejének napjáig.

AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
51.000
ügyféllel
25
több mint
év tapasztalat