Akcenta top

A MiFID végrehajtása az AKCENTA-nál

2018. január 3-án lép hatályba az Európai Parlament és a Tanács 2014/65/EU irányelve (más néven MiFID II), amely számos változást tartalmaz a fogyasztó védelmének megerősítése, az átláthatóság javítása és az ügyletekről adott részletesebb tájékoztatás vonatkozásában.  Az AKCENTA számos intézkedést vezet be, amelyek megfelelnek e követelményeknek - az alábbiakban egy rövid áttekintést adunk a legfontosabb változásokról. Az egyéb változásokat is tartalmazó részletes leírása az Információs füzetben található, amely innen tölthető le.

Célpiaci értékelés - a termék alkalmassági tesztje az ügyfél számára

Az AKCENTA elvégzi ügyfelei számára a kínált termékek alkalmassági tesztjét. E követelmények teljesítése érdekében hamarosan új befektetési kérdőívekkel keressük meg Önt. A cél a tájékozottság növelése a befektetési szolgáltatások lehetséges kockázatai tekintetében, különösen a lakossági ügyfelek között, így biztosítva magasabb szintű védelmüket.

Az utasítások legjobb feltételek mellett történő végrehajtása, az ügyfél érdekét szem előtt tartva

Az AKCENTA szabályokat fektetett le, amelyek célja, hogy az ügyfél minden egyes utasítása a legjobb feltételekkel kerüljön végrehajtásra, továbbá, hogy állandóan biztosított legyen az utasítások végrehajtása, valóban a legjobb feltételek mellett, becsületesen, tisztességesen, professzionálisan és az ügyfél érdekét szem előtt tartva.

Információk a portfólió értékének csökkenéséről

Az AKCENTA tájékoztatja ügyfeleit portfóliójuk teljesítőképességéről. Különösen akkor, ha a portfólió valós piaci értéke saját értékéhez képest 10%-ot, illetve 20%-ot, 30%-ot, stb. esik, ebben az esetben az ügyfél tájékoztatást kap a portfólió értékének ilyen változásáról, minden esetben legkésőbb az érintett munkanap végéig.

Összeférhetetlenségek kezelése

Az AKCENTA szabályokat és mechanizmusokat állított fel, hogy megelőzze az összeférhetetlenséget. Az összeférhetetlenség megelőzése érdekében az AKCENTA megfelelő szervezeti struktúrát épített ki ellenőrzési mechanizmusokkal együtt, amelyek biztosítják az összeegyeztethetetlen szerepek elkülönítését és garantálják az összeférhetetlenség elkerülését.

A költségekre és a kapcsolódó díjakra vonatkozó információk

Az ügyfélnek a beruházási szolgáltatásért vagy a kiegészítő szolgáltatásokért számlázott összes közlendő költség és kapcsolódó illeték az EU 2017/565 számú Határozatának II. Melléklete alapján került meghatározásra. Az ügyfél kérésére AKCENTA ezen információkat a konkrét ügylet megkötése előtt közli (a költségek és díjak tényleges összege), majd ezt követően tételesen az „Információk/A MiFiD értelmében kötelezően közlendő információk” mappában bocsátja rendelkezésre, tételesen lebontva, az OLB keretében.

 

AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
51.000
ügyféllel
25
több mint
év tapasztalat