Akcenta top

Par forward

Mi a PAR FORWARD?

A Par forward ugyanazon elvekből indul ki, mint a sztenderd forward, azaz a pontosan meghatározott összeg van biztosítva rögzített árfolyammal, adott időpontra. A sztenderd forwarddal szemben az a különbség, hogy lehetőség van több forwardból álló sorozat összeállítására rendszeres esedékességgel. Az adott par forward sorozat valamennyi forwardjának végső árfolyama az egyes esedékességek átlagos, időbeli súlyozású forward pontjai alapján kerül meghatározásra. Az ilyen árfolyam az ügyfél számára rendszerint előnyösebb, mint az átlagos árfolyam a sztenderd forwardoknál.

Melyek a PAR FORWARD előnyei?

A jövőbeni árfolyam-biztonság formájában nyújtott szokásos előnyök mellett előnyös az összes lejáratra vonatkozó egységes árfolyam. Ezért az ügyfél nem kap minden lejáratra más forward árfolyamot, mint ahogyan az a sztenderd forward sorozatnál van. Éppen ellenkezőleg, a rendszeres külföldi beszedések esetében lehetőség van az egyedi határidős ügyletek helyett egy fedezeti termék használatára.

A par forward kötésekért mi nem számítunk fel semmilyen díjat.

A PAR FORWARD megkötésének feltételei:

PÉLDA
EXPORTŐR ÜGYFÉL:
Az ügyfél fizetéseket vár a külföldi vevőktől, akiknek 12 hónap leforgása alatt, azaz egészen 2020.05.15-ig fizetniük kell a leszállított áruért összesen 600.000 EUR összeget, mégpedig rendszeres, negyedévenkénti részletekben. A par forward megkötésével az ügyfél előre megkapja a változatlan árfolyam biztonságát, amelyen mind a négy átváltás fokozatosan megvalósul, egészen a fizetések végső időpontjáig.
 

 Beérkezett fizetés dátuma

2019.05.15.

2019.08.15.

2019.11.15. 

2020.02.14.

2020.05.15.

Azonnali eladási EUR/HUF árfolyam
a forward megkötésének napján

324,50  
     

 Megállapodás szerinti Par forward árfolyam

 

 325,95

 325,95

 325,95

 325,95

 Sztenderd forward árfolyama

 

 324,95

 325,65

 326,27

 327,05

 Beérkezett fizetés EUR-ban

 

 150.000

 150.000

 150.000

 150.000

A par forward teljes időtartama alatt minden lehívás az előre kialkudott forward-árfolyamon történik, további költségek nélkül.

Ha az átváltási tranzakció nem valósul meg / nem kerül elszámolásra a par forward előre meghatározott elszámolási napján egy határidőn belül, lehetséges a swap ügylet segítségével elcsúsztatni az elszámolási napot és ezáltal elodázni a lehívást a megfelelő időpontra. Ilyen esetben átértékelésre kerül az eredetileg kialkudott forward részügylet és új forward kerül megkötésre az aktuális piaci értékek alapján.
A biztosítási műveletek megkötésével a szóban forgó szolgáltatást nyújtó összes résztvevő számára elkötelezettség keletkezik az ezen ügyletek másik oldalán levőkkel szemben. Ez az elkötelezettség a következő módokon fedezett:
 

Abban az esetben, ha ez a termék felkeltette az Ön érdeklődését és úgy gondolja, hogy előnyös eszközként tudná használni az Ön vállalkozói tevékenységével összefüggő árfolyamkockázat csökkentésére, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot.

A határidős ügyletek megkötésekor az ügyfél bizonyos típusú kockázatokat vállal (a piaci, azaz árfolyam- és kamatkockázatot, a másik szerződő féllel kapcsolatos kockázatot, a likviditási kockázatot, a tőkeáttételi hatással kapcsolatos kockázatot). A kockázat minden esetben a határidős ügylet céljától és alkalmazási módjától függ. A Keretszerződés aláírása és az üzletkötés előtt, illetve az Ön kérésére bármikor a kereskedők szívesen megmagyarázzák Önnek – szóban vagy írásban – a kockázatok típusait.
 
Szeretne többet megtudni a szolgáltatásainkról és termékeinkről?
Budapest - az AKCENTA CZ 2011-től van jelen Magyarországon
Kapcsolódó mellékletek
Pontos információk a szolgáltatásról
 
Az AKCENTA CZ a.s. nem vállal felelősséget bármi olyan kárért vagy nyereségkiesésért, amit bármelyik személynek a jelen weboldalon, illetve a társaság marketinganyagában szereplő információ vagy adat alkalmazása okozott. Az AKCENTA CZ a.s. felhívja a figyelmet, hogy a jelen weboldalon, illetve a marketinganyagban szereplő határidős ügyletek megkötése kockázatokkal jár, melyeket az ügyfél a lehető legnagyobb mértékben köteles megismerni, megérteni és mérlegelni, szükség esetén pedig további információkat köteles kérni. Részletesebb információk a határidős ügyletekkel kapcsolatos kockázatokról az AKCENTA CZ a.s. weboldalán, „A határidős ügyletek megkötésével kapcsolatos egyes kockázatok” link alatt olvashatók. A kockázatokra vonatkozó információkkal az AKCENTA CZ a.s. munkatársai is szolgálnak.
AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
51.000
ügyféllel
25
több mint
év tapasztalat