Akcenta top

Spot ügyletek

Spot ügyletek

A Keretszerződés megkötését követően nincs semmilyen akadálya az együttműködés megkezdésének. Abban a pillanatban, amikor devizavételre vagy eladásra van szüksége, telefonál kereskedelmi osztályunkra 06 80 102 435 és megadja az ügylet paramétereit (pl. 15.000 eurót szeretnék vásárolni). Mi felkínáljuk Önnek az aktuális árfolyamot, Ön pedig ezt az ajánlatot elfogadhatja vagy elutasíthatja. Amennyiben az ajánlatot visszautasítja, módjában áll bármikor új ajánlatot kérni. Abban az esetben, ha Önnek tetszik a felajánlott árfolyam, a kereskedő megírja a dokumentumot a megkötött ügyletről(Fizetőeszköz átváltási-átutalási tranzakció megerősítése ) és ezt azonnal eljuttatja Önhöz e-mailben. Az ügylet telefonon történő megkötése meghatározó pillanat a kölcsönös kötelezettség létrejötte szempontjából, a Fizetőeszköz átváltási-átutalási tranzakció megerősítése már csak a kialkudott paraméterek véglegesítése.A megerősítés elmulasztása már nincs hatással a létrejött jogviszonyra. Hasonló módon köthet ügyletet interneten keresztül az OLB szolgáltatás segítségével.

Egyszerű leírás a kereskedés lefolytatásához elérhető itt

A Fizetőeszköz átváltási-átutalási tranzakció megerősítésén az ügylet minden kialkudott paramétere megtalálható (összeg, árfolyam, leszámolási határidők, bankszámlaszámok, stb.). Az Ügyfél ezt követően a Megerősítésen található utasítások alapján megadja az összeg átutalására vonatkozó adatokat. Az Ügyfél a megkötést követően köteles az összeget azonnal átutalni, amennyiben ez nem lehetséges, úgy legkésőbb az azt követő munkanapon végre kell hajtania a tranzakciót. Amint az összeg megérkezett az AKCENTA CZ számlájára, mi végre is hajtjuk az átutalást a meghatározott számlára, esetleg az adott ügyfél kereskedelmi partnerének külföldi számlájára küldjük. A fenti összes lépés ismételt ellenőrzését követően az ügyfél megkapja tőlünk a Bizonylatot az elszámolásról, amellyel igazoljuk, hogy a kért tranzakció végbement.

Az ügyletek az Átutalási rendszerről szóló törvényben meghatározott határidőkön belül kerülnek feldolgozásra. Pontos időkeretben (az ügylet elszámolása előtti időpontban) kell megegyezni a kereskedővel minden új tranzakció megkötésekor. Amennyiben a határidő túllépésre kerül, a kereskedőnek joga van sztornózni a tranzakciót és az ügyféltől pénzügyi kompenzációt követelni, ahogyan az a Keretszerződésben is olvasható.

A megbízást, amely kimenő átutalási tranzakcióra szól külföldre, egy adott partner javára, csak egyszer kell elküldenie nekünk a következő átutalások esetén már automatikusan ezeket az adatokat használjuk. Az EU-országokba irányuló átutalások esetén felhívjuk szíves figyelmét az IBAN - kód használatának szükségességére, amelyről további információkat a„Leggyakrabban előforduló kérdések” menüpontban talál.

Amennyiben szeretné kihasználni a bejövő átutalások kedvezőbb díjait (lásd.: Szolgáltatási díjtáblázat), szívesen végrehajtjuk Önnek ezeket a műveleteket is. Információkat a külföldi partnerekkel történő kapcsolatról kereskedelmi osztályunkon kaphat 06 80 102 435.

AKCENTA CZ
a legnagyobb fizetési intézmény
Közép-Európában
Szeretnék ügyfél lenni
51.000
ügyféllel
25
több mint
év tapasztalat